До шести годин без світла: для Києва та області розробляють нові графіки відключень

Для Києва та Київської області розробляють нові графіки відключень споживачів електроенергії, які будуть готові за день-два.

Про це в ефірі телемарафону повідомив виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Укрінформ.

"Зараз треба переробити всі графіки, тому що треба обмежувати більшу кількість споживачів на більший обсяг потужності <...> Думаю, за день-два ми зможемо показати графіки", - сказав Сахарук.

Він зауважив, що у Києві та Київській області рівень обмежень, які необхідні для балансування енергосистеми, після обстрілу 27 жовтня зріс, через що раніше розроблені графіки втратили актуальність. Зокрема, доведеться збільшити тривалість відключень.

Читайте також: Енергосистему ще не стабілізували - на Київщині жорсткі й тривалі відключення

"Іншого виходу до відновлення інфраструктури немає", - прокоментував Сахарук.

За його словами, відключення можуть тривати і п'ять, і шість годин. Водночас, у ДТЕК розглядають можливість вимикати споживачів частіше впродовж доби, але на меншу кількість годин за одне відключення.

Як повідомляв Укрінформ, 27 жовтня росіяни атакували одну з громад Київщини і завдали кілька ударів по об’єкту інфраструктури.

Читайте також: Українці добровільно зменшили споживання електроенергії на 5-10% – Герус

Диспетчерський центр Укренерго дав команду обленерго обмежити споживання електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях.

Як заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко 26 жовтня, теплоелектростанції, які належать компанії ДТЕК, за вісім місяців війни зазнали 17,6 млрд грн збитків.