Киян просять заощаджувати воду і електрику

Після російського обстрілу критичної інфраструктури столиці киян закликають заощаджувати воду і електрику.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає кореспондент Укрінформу.

«Внаслідок вранішнього обстрілу постраждали об’єкти критичної міської інфраструктури. Там продовжуються роботи, розбираються завали. Робляться тектонічні зусилля для того, щоб відновити подачу води і світла на лівому березі Києва», – сказав Поворозник.

Він назвав ситуацію достатньо складною і напруженою. Наразі фахівці працюють над відновленням водопостачання і електропостачання.

«В частині будинків на лівому березі подачу світла відновлено, роботи тривають. Але ситуація надзвичайно складна тому, що пошкоджені основні об’єкти критичної інфраструктури міста. Ми звертаємося до жителів з проханням не тільки заощадження електроенергії, а також і щодо заощадження води, щоб був відповідний тиск у водопроводі», – підкреслив Поворозник.

Читайте також: Укренерго наразі не вводить графіків аварійних відключень електрики

Він не виключає можливості віялових відключень електрики та водночас зазначив, що місто має максимально знизити споживання електроенергії, щоб вона була хоча б у мінімальному обсязі.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок ракетних обстрілів з боку рф пошкоджено два об’єкти критичної інфраструктури, частково обмежено електро- та водопостачання.