Столичний блогер отримав підозру за роспропаганду

Фото

Служба безпеки України повідомила про підозру київському блогеру, який знімав для російських ЗМІ провокативні стріми з дискредитацією Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки задокументувала у Києві інформаційно-підривну діяльність одного з відомих блогерів, який поширював російську пропаганду», - ідеться у повідомленні.

Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону.

У своїх стрімах він ображав військових, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів.

Відзняті «сюжети» викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

Встановлено, що деструктивний контент широко використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових «новин» щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

«Таке провокативне відео представники спецслужб рф використали для «розгону» дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини. Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони», - наголосили в СБУ.

У ході слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Блогер-мільйонник відповість перед судом за виправдання агресії рф

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила агентурну мережу рф, яка координувала наступ ворожих військ на Київ.