У Києві чоловік намагався пройти на залізничний вокзал з бойовою гранатою

Фото

На Центральному залізничному вокзалі Києва поліцейські виявили у 59-річного пасажира під футболкою гранату із запалом, примотану до тіла скотчем.

Як передає Укрінформ, про це відділ комунікації поліції Києва повідомляє у Фейсбуці.

«Вчора, 24 серпня, поліцейські полку поліції особливого призначення № 1 біля входу до Центрального залізничного вокзалу виявили жителя Вінницької області, 1963 року народження, який скотчем прив’язав до себе предмет, схожий на гранату із запалом», - ідеться у повідомленні.

На місце події прибули поліцейські та вибухотехніки, які вилучили в пасажира бойову гранату Ф-1. Правоохоронці встановлюють походження боєприпасу та наміри фігуранта. Чоловіка затримали.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі відділу поліції на станціях залізничного транспорту проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру.

Читайте також: На Чернігівщині виявили схрон росіян

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України нейтралізувала два канали незаконного обігу зброї у столичному і центральному регіонах.

Фото: Нацполіція