Киянин продавав волонтерам неякісні бронежилети для ЗСУ, його затримали

Фото

Правоохоронці викрили жителя столиці, який збував волонтерам неякісні бронежилети для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як зазначається, чоловіку повідомили підозру у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 ККУ).

За даними слідства, підозрюваний організував збут неякісних бронежилетів у тому числі представникам волонтерських організацій, які займаються допомогою ЗСУ.

Читайте також: Шахраї під час війни вигадують нові схеми - як дурять українців

До протиправної схеми він залучив пособників. Через соціальні мережі та месенджери вони рекламували продаж бронежилетів, які відносяться до 5 класу захисту та начебто містять бронепластини з високоякісної заводської сталі. Насправді елементи захисту були виготовлені кустарним способом з використанням низькоякісних металевих пластин, що не відповідають заявленим стандартам якості, прострілюються кулями та неефективні навіть від уламків.

За кожен такий бронежилет ці особи отримували від 10 до 16 тис. грн.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці затримали організатора його вчинення. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Читайте також: Поліція відкрила майже 250 справ за незаконні дії з гуманітаркою

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, які до неї причетні.

Досудове розслідування проводять слідчі Головного управління Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Фото: Офіс генпрокурора