Киян попереджають про можливе задимлення через пожежі в області

У Києві можливе задимлення у зв'язку із пожежами в області, зокрема в зоні відчуження.

Про це повідомляє пресслужба КМДА в Телеграмі, передає Укрінформ.

За інформацією Державного агентства з управління зоною відчуження, можливе переміщення задимлення в бік Вишгорода та Києва як від пожеж у зоні відчуження, так і від пожеж біля Іванкова та с. Страхолісся за межами зони відчуження.

Зазначається, що гасіння пожеж ускладнене вітром, обмеженими технічними ресурсами через те, що загарбники викрали та знищили велику кількість техніки і пального, а також загрозою вибухів мін.

Читайте також: У столиці показники радіаційного фону та повітря - у нормі

Повідомляється, що станом на 17:00 якість повітря у столиці на Правому та на Лівому берегах перебуває в межах норми. Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не виявлено.

Міська влада закликає киян у разі задимлення зачиняти вікна та по змозі не перебувати на відкритому повітрі. У приміщенні слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря.

Як повідомлялося, у Вишгородському районі Київської області рятувальники локалізували лісову пожежу на площі 45 гектарів, спостерігається тління сухої трави та пнів. Займання лісової підстилки виникло 17 травня.