Данія передала Києву спеціально оснащені пожежно-рятувальні автомобілі

Відео

Пожежні частини Києва отримали від Данії три спеціально оснащені пожежно-рятувальні автомобілі.

Як передає Укрінформ, про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"Друзі! Сьогодні відвідав одну з пожежно-рятувальних частин столиці. Подякував нашим рятувальникам за їх складну і надзвичайно важливу роботу. Щодня вони тушать пожежі, розбирають завали постраждалих від обстрілів будівель, рятують життя киян", - зазначив він.

За словами Кличка, місто робить усе для сучасного оснащення і технічного забезпечення роботи підрозділів рятувальників. Так, сьогодні в Київ із Данії надійшли три спеціально оснащені пожежно-рятувальних автомобілі, які столиця отримала безкоштовно.

Також мер поспілкувався з волонтерами, які тренуються на базі пожежної частини, зокрема навчаються надавати першу медичну допомогу постраждалим, розбирати завали та рятувати з-під них людей, користуватися аварійно-рятувальним обладнанням.

Такі волонтерські групи рятувальників створені в кожному районі столиці. За інформацією Кличка, до них щодня долучаються нові волонтери.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: пресслужба КМДА