У Києві росіянин виготовляв підроблені посвідчення для проїзду через блокпости

У Києві викрили громадянина російської федерації на виготовленні підроблених посвідчень для безперешкодного проїзду через блокпости.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва затримали 60-річного громадянина рф, який збував підробленні посвідчення для безперешкодного проїзду через блокпости.

За місцем проживання чоловіка проведений обшук, під час якого виявлегна велика кількість посвідчень "спеціалізованого державного антикорупційного комітету", а також спеціальних дозволів невстановленого зразка для проходження блокпостів без перевірки транспортних засобів.

"Крім того, використання вказаних посвідчень дозволяло заправляти транспортні засоби їх пред’явникам на пільгових умовах як представникам військових формувань України", - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що чоловік займався виготовленням відповідних посвідчень та реалізовував їх за 500 доларів.

Крім того, в ході обшуку виявлені та вилучені підроблені сертифікати про участь в акції гуманітарної допомоги як членів міжнародних організацій, в тому числі ОБСЄ, а також посвідчення для осіб призовного віку, що дозволяли останнім перетинати кордон за станом здоров’я.

Співробітники Служби безпеки України перевіряють причетність затриманого, а також інших громадян, до диверсійної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко поінформував, що протягом півтори доби дії комендантської години в Києві та в Київській області було затримано низку російських диверсійних груп, наразі ситуація в столиці та області контрольована.