Обстріляному будинку на Лобановського у Києві загрожує руйнування

У житловому будинку по вул. Лобановського, 6а у столиці, де внаслідок потрапляння ракети сталося руйнування з 17 по 21 поверх, є загроза руйнування конструкцій.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Телеграмі.

«26 лютого 8:15 до оперативно-координаційного центру поступило повідомлення про попадання невідомого об‘єкту у 24-поверховий житловий будинок за адресою: вул. Лобановського, 6а, що у Солом‘янському районі столиці. Є загроза руйнування конструкцій. Проводиться пошук потерпілих», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сталося руйнування будинку з 17 по 21 поверх. Рятувальники перевірили 21, 22, 23 та 24 поверхи, потерпілих немає. Співробітники ДСНС проводять евакуацію всього будинку, ускладнений вихід з квартир.

«Вогнеборці здійснювали гасіння окремих осередків загоряння. Пожежу ліквідовано о 09:05. Крім того, особовий склад через загрозу своєму життю від ворога, періодично укривається в укритті. Інформація про жертви та постраждалих уточнюється», - поінформували у відомстві.

Уточнюється, що на місці події працює 5 одиниць основної та спеціальної техніки, а також 20 чоловік особового складу підрозділів Головного управління.

Як повідомлялося, 26 лютого у житловий будинок на вул. Лобановського, 6а у Києві влучила ракета.

Глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.