Станом на ранок у Києві 35 поранених, серед них двоє дітей – Кличко

Доповнено

У Києві поранено станом на 6 ранку 26 лютого 35 людей, в тому числі 2 дітей.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Ніч була складною, але російських військ в столиці немає. Ворог намагається прорватися в місто зокрема зі сторони Гостомеля, Житомира, там агресори знешкоджені", - сказав він.

За словами Кличка, у Києві зараз діють диверсійні групи. "Було кілька зіткнень, перестрілки. Поранено станом на 6 ранку 35 людей, в тому числі 2 дітей",- додав Кличко.

"Я прошу всіх зберігати витримку, залишайтесь в укриттях, бо ворог атакуватиме з повітря", - зазначив очільник столиці.

Як повідомляв Укрінформ, у житловий будинок на вул. Лобановського, 6а у Києві влучила ракета. Попередньо жертв та постраждалих немає. Проводиться евакуація.

Президент РФ Володимир Путін 25 лютого провів нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якій розглядалася воєнна ситуація.

Після наради Путіна з членами Радбезу РФ було показано відеоролик, в якому президент РФ, використовуючи образливу лексику щодо українських воїнів та представників влади, зробив ряд заяв. В одній із них Путін знову виправдав операцію «захистом Донбасу від геноциду», звинувативши в бойових сутичках не ЗСУ, а націоналістичні формування/елементи, які нібито виступають у ролі «загороджувальних загонів».

В іншій заяві президент РФ сказав, що нібито українські військові за підказкою американських радників діють як терористи, встановлюючи важкі озброєння в житлових кварталах. Можна припустити, що ця заява використовуватиметься пропагандою для виправдання російського обстрілу житлових районів українських населених пунктів.