У левів із Київського зоопарку - «сімейне свято»

Фото

У Київському зоопарку прайд, що складається з одного лева та трьох самиць, святкує свій тринадцятий день народження.

Про це повідомила провідний зоотехнік відділу хижих тварин Київського зоопарку Анастасія Калюжна, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми святкуємо 13-річчя родини левів у Київському зоопарку. Сьогодні вітання приймають Геркулес, Христина, Вілія та Дарина», - сказала Калюжна.

У Київському зоопарку родина левів відзначає 13-річчя / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

Зоотехнік додала, що на честь дня народження у вольєрі відбувається так зване збагачення. За її словами, "збагачення" - це особливий процес годування. Від щоденного надання їжі тваринам його відрізняє той факт, що працівники зоопарку зробили для левів багато масштабних конструкцій, як-от: подарункові картонні коробки або штучні олені, у середині яких заховали смаколики.

Калюжна також повідомила, що "збагачення" робиться з метою, аби викликати у тварини природню поведінку.

«Леви щодня перебувають у одному вольєрі. Зрозуміло, що з часом вони вивчають кожну річ і втрачають цікавість. За допомогою “збагачення ” ми вносимо у їхнє повсякдення нові конструкції та запахи. Тварини виявляють цікавість, досліджують нові речі», - додала вона.

Читайте також: На Харківщині єгері вполювали шакала

Калюжна також розповіла про характер левів і зазначила, що Геркулес позиціонує себе як захисник сім’ї, Христина "дуже ніжна дівчинка", Вілія схожа на Геркулеса - вдумлива та смілива. Даша ж найобережніша серед усіх і тримається зазвичай на відстані

Як раніше повідомлялося, на базі Київського зоопарку активно діє гурток юннатів, в якому діти отримують знання з біології, систематики, зоогеографії наземних і водних тварин, знайомляться з колекцією тварин Київзоо, яка налічує близько 300 видів, доглядають за ними, вивчають їх поведінку та цикли розвитку, основи природоохоронної діяльності України та світу.