За неякісні послуги ЖКГ торік киянам перерахували 47,3 мільйона

У 2021 році виконавці житлово-комунальних послуг перерахували киянам за неякісно надані послуги 47,3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це свідчать підсумкові дані роботи житлово-комунальної інспекції міста Києва, повідомляє пресслужба КМДА.

"Зокрема, перерахунок був виконаний компаніями, що здійснюють обслуговування будинків та прибудинкових територій у частині прибирання місць загального користування та прибирання дворів, а також технічного обслуговування ліфтів", - йдеться у повідомленні.

Усього проведено 2 012 планових контрольних заходів та 618 позапланових контрольних заходів за зверненнями громадян.

За зверненнями громадян щодо неналежно наданих послуг із централізованого опалення та гарячого водопостачання й результатами контрольних заходів виконавцями послуг проведено перерахунки на загальну суму 1 374 тис. грн.

Водночас у КМДА зазначили, що у питанні перерахунку за послугу опалення необхідно враховувати всі технічні фактори, зокрема, і стан помешкань та відсутність втручання в будинкову систему теплопостачання з боку мешканців. Оскільки часто комунальні та інші служби фіксують випадки збільшення опалювальної площі квартири, винесення систем опалення на балкони тощо. Це розбалансовує систему будинку і призводить до того, що в одних помешканнях тепла недостатньо, а в інших – надміру.

Читайте також: В Україні створюють єдину інформаційну систему щодо ЖКП - Шмигаль

Як повідомлялося, на модернізацію житлово-комунального господарства міста Києва у 2022 році передбачається виділення майже 3,3 млрд грн. Ці кошти, зокрема, будуть спрямовані на реконструкцію та модернізацію житлового фону та ліфтового господарства – 1,4 млрд грн, впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках за програмою співфінансування 70х30 – 177 млн грн. На розбудову парків, скверів і зон відпочинку буде спрямовано 684,3 млн грн.

У десяти районах столиці у 2022 році за 1478 адресами будуть проведені роботи з капітального ремонту житлово-комунального господарства. Зокрема, запланований ремонт 807 житлових будинків, проведено капітальні ремонти асфальтового покриття за 498 адресами, облаштовано 79 ігрових та спортивних майданчиків та 94 інших об’єктів ЖКГ.