Напад на бар «Хвильовий»: поліція встановила близько 30 причетних

У рамках розслідування справи про напад на бар “Хвильовий” у столиці, який стався наприкінці листопада, поліція встановила вже близько 30 осіб, які брали участь у хуліганських діях.

Як передає Укрінформ, про це повідомив начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю РБК-Україна.

“Після того, як відбулися ці події з погромами, ми зібрали спільну нараду, запросили керівників цих закладів. І вже перші особи притягнуті до відповідальності за ці правопорушення. Встановлено близько 30 осіб, які брали участь у хуліганських діях”, - уточнив очільник столичної поліції.

За його даними, деякі ЗМІ писали про те, що того вечора - 26 листопада - 10 осіб було затримано і відпущено. “Але це була, скажімо так, “група підтримки”, яка не брала безпосередньо участь в погромах”, - сказав правоохоронець.

Загалом, за його словами, акції протесту проти певних розважальних закладів влаштовували дві різні організації. При цьому “погроми робила одна організація, а просто стояла і протестувала біля закладів – зовсім інша”, - заявив Вигівський.

“Одна організація сказала іншій “зараз ми вам покажемо, як треба боротися”... Наразі вивчається роль кожного – хто просто стояв, хто провокував, хто був співучасником. Я думаю, що ще буде ряд осіб притягнутих до відповідальності й обрані їм запобіжні заходи”, - поінформував він.

Як повідомлялося, 26 листопада в Києві невідомі вчинили напад на бар “Хвильовий” на столичному Подолі.

Так, приблизно о 18:40 троє осіб атакували двох охоронців закладу сльозогінним газом, після чого у двір забігли ще 12 осіб. За даними адміністрації, охоронців били по спині та руках телескопічними кийками і не давали їм зайти у бар, щоб захистити його від погрому.

Нападники розбили у закладі вікна, виламали двері та розпилили сльозогінний газ, після чого покинули двір, залишивши візитівки організації під назвою Centuria.