У столиці за три дні вилучили 15 авто в боржників, які не сплатили штрафи за порушення ПДР

Ексклюзив

Органи столичної державної виконавчої служби 17-19 листопада вилучили 15 автомобілів у боржників, які не сплатили штрафи за порушення правил дорожнього руху на загальну суму майже 534 тис. грн.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у місті Києві та Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Михайло Сувало.

«З минулого тижня державні виконавці столиці у співпраці з МВС почали вилучати автівки боржників – злісних порушників правил дорожнього руху. Так, з 17 по 19 листопада органи ДВС вилучили 15 автомобілів боржників, які не сплатили 418 штрафів на загальну суму майже в 534 тис. грн. Власники отримають свої автівки назад тільки після оплати усіх штрафів, послуг евакуатора та витрат, пов’язаних з примусовим виконанням рішень», – сказав Сувало.

За його словами, один із власників вилучених автівок мав 147 неоплачених штрафів на суму близько 130 тис. грн.

У Києві у водія вилучили автомобіль за несплачені штрафи / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

«Наразі він уже сплатив борг на депозитний рахунок відділу, надалі ці кошти будуть перераховані до державного бюджету», – уточнив Сувало.

На його думку, така ініціатива Мін’юсту допоможе злісним порушникам переглянути своє ставлення до закону, «адже кожне порушення ПДР – це загроза чиємусь здоров’ю та життю».

Як повідомлялося, раніше у Міністерстві юстиції поінформували, що у водіїв-боржників, які не сплачують штрафи за суттєве перевищення швидкості на міських автошляхах, Державна виконавча служба вилучатиме транспортні засоби.