Двоє ділків у столиці намагались збути майже 230 тисяч фальшивих доларів

Фото

У Києві правоохоронці викрили двох чоловіків при спробі збуту майже 230 тис. фальшивих доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Зазначається, що правоохоронці затримали двох осіб за збут фальшивої іноземної валюти. Зловмисниками виявились 42-річний уродженець Луганщини та 34-річний житель Львівщини.

Чоловіки налагодили незаконну діяльність із закупівлі підроблених доларів США та євро у інших країнах із подальшим їх продажем на території України.

«Ми з’ясували, що фігуранти через мережу Інтернет познайомились з чоловіком та запропонували йому обміняти іноземну валюту. Правопорушників затримали після проведення й документування контрольних закупок та під час спроби збуту партії фальшивої валюти на суму 229 000 доларів США. Вилучені купюри направлено на проведення відповідної експертизи», - заявив начальник відділу розслідування у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов.

Читайте також: Поліція викрила схему з фальшивими ковід-тестами для жителів ОРДЛО

Затриманим повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, 3 ст. 199 Кримінального кодексу України - зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі.

Також слідчі звернулись із клопотанням до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: В Україні спіймали учасника банди, яка грабувала банківські сейфи в дев’яти країнах

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня правоохоронці викрили зловмисників, які планували реалізувати в Україні близько 1 млн підроблених доларів США.

Фото: Нацполіція