Розкрадання 33 мільйонів: ексзаступнику директора київського інституту повідомили про підозру

Колишньому заступнику директора КП «Київський інститут земельних відносин» і постачальнику повідомлено про підозру у справі про розкрадання 33 млн гривень на закупівлях програмного забезпечення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Київська міська прокуратура.

"За результатами проведених слідчих дій Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому заступнику директора комунального підприємства «Київський інститут земельних відносин» за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), та директору товариства за фактом розтрати та привласнення коштів місцевого бюджету у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що Київський інститут земельних відносин уклав з товариством договір поставки апаратно-програмного комплексу для розгортання та функціонування автоматизованої інформаційної системи обліку та управління земельними ресурсами територіальної громади, а також договір закупівлі програмного забезпечення для роботи з графікою на загальну суму близько 43 млн гривень.

Читайте також: Справа на 33 мільйони: з обшуком прийшли до столичного приватного підприємства

Директор фірми поставив комунальному підприємству це обладнання за завищеною вартістю, а посадові особи інституту прийняли товар згідно з актуом прийому-передачі та провели розрахунок з продавцем.

За висновком експерта, вартість поставленого товару та програмного забезпечення завищена майже на 33 млн гривень.