Кличко припускає, що РНБО розгляне усунення його з посади голови КМДА

Відео

Київський міський голова Віталій Кличко не виключає, що Рада національної безпеки і оборони може розглянути усунення його з посади голови КМДА.

Про це він заявив в ефірі Українського радіо, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, чи братиме він участь у найближчому засіданні РНБО, Кличко сказав : "Мер міста не є членом РНБО. Зараз РНБО може прийняти будь-яке рішення... Якщо будуть прийматися рішення про усунення Кличка з посади голови КМДА, то я не чіпляюся за крісло".

Водночас він нагадав, що Конституційний Суд тричі приймав рішення про те, що обраний киянами міський голова має бути призначений головою КМДА.

Читайте також: Чернишов спростував своє призначення на посаду голови КМДА

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони Олексієві Данілову організувати проведення засідання РНБО 20 серпня.

Згідно з чинним законодавством, Київський міський голова за своїми посадовими обов'язками очолює виконавчий орган Київської міської ради — Київську міську державну адміністрацію.

Читайте також: Організатори концерту Бочеллі відреагували на заяву заступника Кличка щодо «сцени на могилах»

Водночас у жовтні 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ - столицю України", яким пропонується розділити повноваження та розмежувати посади Київського міського голови та голови Київської міської державної адміністрації.