Київська влада видасть близько 400 тисяч спецперепусток на транспорт

Відео

Київська міська влада підготує близько 400 тисяч спецперепусток, щоб організувати обмежений доступ громадян в транспорт з 5 до 16 квітня.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Київ" повідомив перший заступник київського міського голови Микола Поворозник.

"Ми беремо до уваги досвід минулого року, тоді було видано близько 400 тисяч спецперепусток, нам потрібно буде зробити приблизно в такій кількості за цих три дні", - розповів Поворозник.

Як повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА у Фейсбуці, заявки на отримання спецквитків прийматимуть 3 та 4 квітня, з 08:00 до 18:00 години.

"Завтра та післязавтра, 3 та 4 квітня, з 08:00 до 18:00 години Департамент транспортної інфраструктури прийматиме заявки на отримання спецквитків для проїзду в громадському транспорті", - йдеться у повідомленні.

Отримати спецквитки в Департаменті можуть центральні органи виконавчої влади, державні підприємства та служби, суб’єкти господарювання, які здійснюють свою діяльність у сфері дорожньо-транспортного господарства.

Всі інші організації та суб'єкти господарювання отримають спецквитки відповідно до розподілу за посиланням.

Читайте також: У Кличка пояснили, кому і на скільки дадуть спецперепустку на транспорт

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська державна адміністрація оприлюднила Порядок отримання спеціальних перепусток для проїзду в громадському транспорті під час локдауну. Згідно з ним, спецперепустки будуть видаватися виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

З понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками.

Фото: КМДА