Рух поїздів столичним мостом Метро відновили

Фото

Київський метрополітен відновив рух потягів мостом Метро, який раніше перекривали через погрози зловмисника підірвати його.

Про це повідомляє пресслужба Київського метрополітену у Facebook.

"Метро працює у звичайному режимі! Спокійного всім вечора!", - йдеться у повідомленні.

Рух метро в Києві відновили / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, раніше в метрополітені рух на "червоній гілці" здійснювався в напрямку від станції Академмістечко до Хрещатика і в зворотньому напрямку і від станції Дарниця до станції Лісова. Станції Арсенальна, Дніпро, Гідропарк та Лівобережна закриті.

Читайте також: Кличко прогнозує, що транспортний колапс у столиці мине через годину-півтори

Також на станції Хрещатик, за словами очевидців, спостерігалося величезне скупчення пасажирів, які намагалися сісти в потяги, що ідуть в напрямку станції Академмістечко. Також скупчення пасажирів, за словами очевидців, було на станції Палац порту по зеленій гілці.

Разом із тим у столиці були величезні величезні затори.

Рух на мосту Метро у Києві заблокував зловмисник. Він розстріляв поліцейський дрон і погрожував підірвати міст. Поліція на 4 години перекрила рух автомобілів і потягів метро по мосту.

Читайте також: Терористу з мосту Метро може загрожувати довічне - Крищенко

Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у коментарі Укрінформу підтвердив, що особу чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві, правоохоронці вже встановили. Також він підтвердив, що зловмисник є колишнім військовослужбовцем, звільненим зі служби.

Читайте також: Терориста з мосту Метро затримали. Як це було

Зловмисника затримали. Ним виявився колишній учасник АТО, 42-річний Олексій Белько, виходець з анексованого Криму, який нещодавно здав до поліції 2 кілограма вибухівки та багато патронів, які, нібито, знайшов випадково.

У спецоперації із затримання зловмисника на мосту Метро було задіяно близько 300 правоохоронців.