У Києві можуть скасувати посаду голови КМДА

У новій редакції закону «Про столицю», яку підготували і незабаром обіцяють представити на розгляд в парламент депутати, такої позиції, як глава Київської міськдержадміністрації може взагалі не виявитися.

Про це сказав перший заступник глави депутатської фракції партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю LB.ua.

"Можливо, в новій редакції закону «Про столицю» такої позиції, як глава КМДА, взагалі не буде. Зрозуміло, що зараз вона є в Конституції, але в тих змінах, які ми плануємо в цілому по децентралізації, не буде глав ОДА. Київ хоч і регулюється окремим законом «Про столицю», але він не може випадати із загальної канви. Якщо у всій країні не буде ОДА, чому вона буде в Києві? Відповідно «танці» навколо посади голови КМДА вже втрачають актуальність", - сказав Корнієнко.

Він підтвердив, що натомість з'являться префекти.

Читайте також: У "Слузі народу" хочуть провести столичні вибори вже цього року

Корнієнко запевнив, що нову редакцію закону буде представлено вже незабаром.

На питання про те, хто автори законопроекту, він відповів: "Наші депутати. Група депутатів. (...) У тему децентралізації більш поглиблений Віталій Безгін, він був членом правління київського «Демальянсу» свого часу, який займався наглядом за збільшенням ролі локального самоврядування. Ми ще у 2016-му разом боролися проти скасування виборів до райрад. Є ще Мітя Гурін, Гео Лерос, Анна Бондар - у них вийшло гарне співробітництво в рамках комітету".