Росіянину загрожує шість років за “мінування” вокзалу у Києві

Громадянину Російської Федерації, який наприкінці серпня надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва, повідомлено про підозру.

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

“Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру 29-річному громадянину Російської Федерації, який надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва”, - йдеться у повідомленні.

Як встановлено слідством, 29 серпня 2019 року чоловік зателефонував на телефон спецлінії “102” та повідомив оператора про те, що у камерах схову на першому та другому поверхах вокзального комплексу ст. Київ-Пасажирський та у залах очікування знаходяться вибухові пристрої.

Зазначається, що правоохоронці та піротехніки, які виїжджали місце події, жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Проведеними слідчими діями “мінера” вдалося встановити.

Читайте також: У Києві іноземця затримали за "мінування" вокзалу

На даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років.

Як повідомлялось, столичні поліцейські затримали іноземця за неправдиве повідомлення про замінування Центрального залізничного вокзалу. Чоловік свій вчинок чітко пояснити не зміг. У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього речовий доказ – мобільний телефон, з якого він здійснив виклик. Правопорушник – уродженець іншої країни, 1990 року народження, який останнім часом мешкав на території столиці, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

У прокуратурі інформують, що загалом з початку року у кримінальних провадженнях за фактами неправдивого повідомлення про підготовку вибуху оголошено 19 підозр. 17 кримінальних проваджень скеровано до суду, з яких 13 - з обвинувальними актами, 3 – з клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру, 1 – з клопотанням про примусові заходи виховного характеру (щодо неповнолітнього).