На 15 станціях метро підключили автомати купівлі-продажу Kyiv Smart Card

Фото

На 15 станціях Київського метрополітену підключили автомати для купівлі та продажу Kyiv Smart Card.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян у себе на сторінці у Facebook.

"Подібна опція на решті станцій столичної підземки з`явиться до 31 жовтня", - зазначив Давтян.

На сьогодні в метрополітені встановлено 207 програмно-технічних комплексів самообслуговування. Також триває робота й щодо встановлення автоматів на зупинках наземного транспорту.

"Загалом з початку року майже 50 мільйонів поїздок було здійснено з використанням Kyiv Smart Card. Динаміка продажу карток щомісяця зростає", - наголосив він.

Як повідомляли в КМДА, 30 жовтня завершується дослідна експлуатація електронного квитка. Після цього громадський транспорт Києва повністю переходить на автоматизовану безготівкову систему оплати проїзду.

Так, із 1 листопада оплатити поїздку у громадському транспорті можна буде за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card, разовий QR-квиток) або картки киянина.

Читайте також: Фунікулер знову запрацював після ремонту

Придбати та поповнити е-квиток можна:

- на 10 станціях КП «Київський метрополітен»: «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Акедеммістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» та «Почайна»;

- у 322 точках «Т кіоск»;

- через мобільний додаток Kyiv Smart City;

- в особистому кабінеті киянина;

- через платіжні термінали: Easy pay (1800 терміналів), Ibox (1110 терміналів), 2clik (725 терміналів).

Фото: Дмитро Давтян, Фейсбук