Верхній шар нового "мосту Кличка" можуть замінити на броньоване скло

Фото

За приблизними підрахунками у святкові дні на новому пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб.

Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Цей пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів, викликав захоплення киян і неймовірний ажіотаж. Ми навіть не очікували, що буде така величезна кількість відвідувачів. Відкриття відбулося на свято, День Києва, тож десятки тисяч киян і гостей столиці вже побували на мосту", – розповів Спасибко.

За його словами, на наступний день після відкриття пішохідно-велосипедного мосту з’явилися тріщини на захисному шарі склоплівки на деяких фрагментах скляної підлоги. Головна версія цього – акт вандалізму.

Читайте також: Пошкоджене скло на пішохідному мосту в Києві вже відновили — Кличко

"Я сподіваюсь, що правоохоронці знайдуть вандалів, які завдали шкоду новому туристичному об’єкту. А подібні дії недоброзичливців більше не повторяться. Наразі поліція відкрила кримінальне провадження. Основне ж – гартоване скло – не постраждало. 1 метр квадратний такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг. Наразі триває процес заміни верхнього шару – захисної склоплівки. Пошкоджені елементи вже замінили. Плівку на інших фрагментах підлоги теж для перевірки знімають і ще раз обробляють герметиком", – зазначив заступник голови КМДА.

Олександр Спасибко: «У святкові дні на пішохідно-велосипедному мосту одночасно знаходилось від 8 до 15 тисяч осіб» / Фото: kyivcity.gov.ua

Він наголосив, що на мосту відбувається постійний науково-технічний супровід і ведуться регламентні роботи, і додав, що якщо продовжаться акти вандалізму, можливий варіант заміни верхнього шару склоплівки на броньоване скло.

Водночас заступник голови КМДА спростував чутки про можливе будівництво ТРЦ.