Учасники акцій у Києві сваряться і співають, бійок немає

Фото, відео

Неподалік монументу Слави у столиці сталася словесна перепалка між групою людей, що прийшли з українськими прапорами, та учасниками акції "Безсмертного полку".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перші, які назвалися представниками патріотичних організацій, співають гімн України та викрикують націоналістичні гасла, у той час, як другі почали вигукувати гасла антиукраїнського характеру.

Одній із учасників ходи "Безсмертного полку" зробили зауваження з приводу пілотки із зіркою, нагадавши, що це - "заборонена законом символіка". Та різко відповіла: "це ти заборонений законом". В іншої жінки забрали "георгіївську стрічку".

Наразі бійок не зафіксовано.

Читайте також: Дві акції: на "Фашизм не пройдет" у парку Слави скандували у відповідь "Комуняку на гілляку"
Акції у Києві неподалік монументу Слави / Фото: Мінченко Геннадій та Тарасов Володимир, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 9 травня відбувається одночасно кілька акцій. Поліція Києва докладає максимум зусиль, аби масові заходи 9 травня пройшли безпечно, заявив начальник ГУ НП м. Києва Андрій Крищенко.

В Україні на сьогодні заплановано близько тисячі акцій, присвячених відзначенню 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Найбільш масові заходи очікуються в Києві, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі та Одесі. До охорони публічної безпеки і порядку залучено понад 16,5 тисячі правоохоронців.