ДБР перевіряє, чи причетні поліцейські до побиття конструктора “Антонова”

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві з’ясовують оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Києві з’ясовується оприлюднений в засобах масової інформації факт причетності працівників поліції до побиття авіаконструктора заводу «Антонов» Віктора Ковальського. Подія мала місце 26 грудня 2018 року в місті Києві біля станції метро «Шулявська». За оприлюдненою у ЗМІ інформацією, працівники патрульної поліції із застосуванням сили намагались затримати 81-річного авіаконструктора", - йдеться у повідомленні.

За фактом слідчими територіального управління ДБР у місті Києві внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Проводяться необхідні першочергові слідчі дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Поліція розслідує побиття у Києві авіаконструктора заводу “Антонов”

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Києві біля метро "Шулявська" стався інцидент - 81-річного авіаконструктора заводу "Антонов" Віктора Ковальського побили п'ятеро осіб, серед яких були двоє патрульних.

Речник поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що за фактом побиття Ковальського відкрито кримінальне провадження.