Лишилося 10 днів: КМДА нагадує про голосування за проекти Громадського бюджету

За проекти Громадського бюджету наразі 60 тис. киян віддали понад 170 тис. голосів.  

Про це розповів перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник, повідомляє прес-служба КМДА.

«Найбільше голосів, близько 40%, кияни віддали за проекти у галузі «Освіта». Далі за популярністю йдуть «Спорт», «Комунальне господарство, енергозбереження», «Публічний простір», «Культура, туризм». Такий зріз показує, що пріоритети киян та влади збігаються, і ми обрали правильний вектор у розвитку міста», – зазначив Поворозник.

Він наголосив, що Громадський бюджет – це інструмент активних громадян для зміни Києва на краще. Голосування за проекти відбувається виключно в електронний спосіб, що дозволяє гарантувати повну впевненість у чесності результатів.

«Проекти, за які кияни віддадуть найбільше голосів, будуть реалізовані містом під контролем команд та громадськості. Закликаю долучатися до команд, об’єднуватися у спільноти та голосувати за цікаві ідеї!» – закликав киян Поворозник.

Читайте також: Кличко домовився про залучення німецьких інвестицій в економіку Києва

У КМДА нагадали, що одна людина може проголосувати за 5 проектів. Для цього потрібно зайти на сайт. Натиснути «Переглянути проекти» і обрати за допомогою фільтрів «Категорія» і «Район» або за номером чи назвою в полі пошуку 5 проектів до вподоби. Голосування електронне, авторизуватися потрібно через Bank ID «ПриватБанку», Національного банку України (НБУ) та Електронний цифровий підпис (ЕЦП) у вікні сервісу КИЇВ ІD. Після підтвердження особи банком, система поверне на сторінку проекту і кнопка «Проголосувати» стане активною. Власники картки киянина авторизуються через «Ощадбанк».