У Кличка нарахували понад дві тисячі МАФів-нелегалів

У Києві розміщено 2144 тимчасових споруд (ТС) без відповідної дозвільної документації. 

Про це повідомив Департамент міського благоустрою КМДА у відповіді на інформаційний запит Укрінформу. 

«За інформацією комунального підприємства «Київблагоустрій», відповідно до електронної бази даних станом на 14.08.2018 на території міста Києва розміщено 2144 ТС без відповідної дозвільної документації», - повідомили у КМДА

У мерії повідомили, що відповідно до наданих доручень Департаменту КП «Київблагоустрій» у липні 2018 року було демонтовано - 50 ТС, а з початку серпня - 15 ТС.

Найбільшу кількість кіосків демонтовано у липні та серпні в Голосіївському та Подільському районах міста Києва. 

«Випадки спротиву з боку підприємців, які виступають проти демонтажу ТС дійсно мали місце в минулому. На даний час практика спротиву не така інтенсивна, як в минулому, але продовжується і сьогодні. Постраждалих працівників КП «Київблагоустрій» при спротиві немає», - зазначили у мерії. 

У Департаменті благоустрою зазначили, що для упорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності Київською міською державною адміністрацією видано розпорядження від 16 червня 2015 року №585 «Про затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві», яким передбачено розміщення 6500 тимчасових споруд на території міста Києва. 

Читайте також: Шукайте голограму: у Києві позначать усі легальні МАФи

При визначенні кількості місць можливого розміщення тимчасових споруд у Комплексній схемі розміщення ТС в м. Києві було взято за основу принцип збереження пропорцій кількості тимчасових споруд в кожному районі до загальної кількості тимчасових споруд в м. Києві.