Хресну ходу УПЦ МП охоронятимуть майже 5 тисяч поліцейських

Фото

Громадський порядок під час хресної ходи Української православної церкви Московського патріархату 27 липня в Києві забезпечує близько 5 тисяч правоохоронців.

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко, інформує прес-служба столичної поліції.

"За порядком у столиці стежитимуть близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України", - сказав Крищенко.

Правоохоронці перевіряють учасників, які прямують на відзначення річниці Хрещення / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Він нагадав, що хресна хода у п'ятницю, 27 липня, розпочнеться з урочистого молебню на Володимирській гірці. Далі віряни вирушать за маршрутом: вулиця Трьохсвятительська – площа Європейська – вулиця Грушевського – Києво-Печерська Лавра. 

Поліція просить громадян не порушувати правопорядок, дотримуватися вимог чинного законодавства та з розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки. Провоохоронці також закликають людей негайно повідомляти на “102” у разі виявлення невідомих валіз, коробок та інших підозрілих предметів, щоби їх перевіряли відповідні служби.

Читайте також: Хресну ходу УПЦ МП супроводжуватимуть рятувальники й пожежні

Як повідомляв Укрінформ, урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України відбудуться 27 та 28 липня. 27 липня пройде хресний хід, організований УПЦ МП, а 28 липня — хресний хід Української православної церкви Київського патріархату. Очікується, що наймасовішим буде хресний хід, організований УПЦ КП.

МВС залучить для безпеки кінологів, вибухотехніків та поліцію діалогу.

Віряни УПЦ МП йдуть Хрещатиком / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Безпеку людей під час хресної ходи 27-28 липня також забезпечуватимуть понад 60 рятувальників та пожежних.