Поліція Києва затримала двох єгиптян за викрадення сина дипломата

Фото

Поліція Києва затримала двох громадян Єгипту за викрадення людини.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва з посиланням на начальника Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрія Крищенка.

"Київські поліцейські затримали викрадачів сина працівника дипломатичної установи", - сказав Крищенко.

За його словами, протягом двох діб кримінальна поліція Києва разом із Шевченківським управлінням поліції проводили слідчо-оперативні заходи, у результаті яких затримали двох осіб, які викрали молодого чоловіка і утримували його в гаражі, завдали тілесних ушкоджень, а також вимагали у нього гроші. 

"Вони - громадяни Єгипту, живуть на території України кілька років», - розповів керівник столичної поліції.

Як він зазначив, зловмисники відмовилися надавати будь-які пояснення. На цей час їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, і слідчі звернуться до суду для обрання їм міри запобіжного заходу.

«Вони чітко розуміли, кого вони викрали, і намагалися зв'язатися з батьками потерпілого. Але діями поліції цей злочин було зупинено і доволі оперативно затримано викрадачів», - додав Крищенко.

Зловмисникам загрожує до семи років ув’язнення.

Повідомлення про викрадення чоловіка на вулиці Тургенєвській надійшло від свідків. У столиці ввели план «перехоплення» та розпочали  комплекс необхідних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій. На місці злочину слідчо-оперативна група територіального поспілкувалися зі свідками та встановила, що зловмисники зникли на автомобілі «Фольксваген Гольф» темно-синього кольору.

Того ж дня в Дарницькому районі Києва поліцейські знайшли потерпілого, у якого були тілесні ушкодження. Нині він перебуває у лікарні під охороною поліції.

Читайте також: На Херсонщині пес знайшов втікача із СІЗО

Слідчі розслідують два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. За вчинені злочини зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня поліцейські встановили місцезнаходження викраденого того ж дня у Шевченківському районі Києва чоловіка. Викраденим виявився син фінансового аташе Посольства Республіки Лівії, 1992 року народження.

Фото: npu.gov.ua