Столиця формує штат Київтеплонерго для надійного обслуговування систем теплопостачання

Столична влада забезпечить робочі місця спеціалістам ПАТ "Київенерго" на підприємстві "Київтеплоенерго".

Про це під час зустрічі з робочим колективом ПАТ "Київенерго" заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, він наголосив, що у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" будуть збережені необхідні соціальні гарантії для працівників "Київенерго".

"Наше головне завдання зараз - забезпечити безперебійність послуг в столиці, а також створення ресурсу для підготовки до нового опалювального сезону. Ми повинні виконати локальні ремонти на теплових мережах, що є найбільш аварійними, і які можуть спричинити масштабні аварії. Тому зараз ми формуємо штат "Київтеплоенерго". Працівники "Київенерго" переходитимуть поетапно в нове підприємство і продовжуватимуть виконувати свої професійні обов'язки", - сказав Пантелеєв.

Він нагадав, що минулого року Київрада прийняла рішення про завершення угоди з ПАТ "Київенерго" щодо управління об'єктами теплоенергетичного комплексу. Паралельно в столиці розпочало роботу комунальне підприємство "Київтеплоенерго", яке в цьому опалювальному сезоні здійснювало послугу транспортування тепла в Дарницькому та Дніпровському районах Києва.

Читайте також: Київенерго заявляє, що борг за тепло перевалив за 5,6 мільярда

Пантелеєв також пояснив, що місто частково закупить нову техніку для потреб "Київтеплоенерго", а також розраховує на згоду "Київенерго" щодо продажу техніки та обладнання, необхідного для виробничих потреб міста.