"Сніговий реванш": Київ знову обмежує в'їзд вантажівок

Від сьогодні і до понеділка 19 березня, у Києві у зв'язку із складними погодними умовами вводиться режим обмеження в'їзду великовагового та великовантажного транспорту.

Про це зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час засідання Київського міського оперативного штабу із ліквідації надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба столичної влади.

«Сьогодні, 16 березня, з 19:00 і до понеділка 19 березня, у зв'язку із складними погодними умовами вводиться режим обмеження в'їзду великовагового та великовантажного транспорту до столиці... Режим обмеження в'їзду передбачає, що відповідні служби оперативно прийматимуть рішення про заборону або дозвіл на проїзд вантажівок в місто, зважаючи на погодні умови», - йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника голови КМДА, це дасть змогу уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки.

Режим обмеження діятиме до окремого розпорядження, враховуючи погодні умови та ситуацію на дорогах.

Зазначається, що усі профільні комунальні служби міста приведено до максимальної готовності для прибирання снігу. Крім того, міська влада звернулася до Міноборони та МВС з проханням у разі необхідності (за зверненням районних адміністрацій) залучати спецтехніку та особовий склад до прибирання автомобільних доріг, тротуарів, переходів тощо.

Читайте також: Столицю на вихідні закрутить у хуртовинах

Для належної роботи снігоприбиральної техніки КМДА закликає водіїв не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Автомобілі, що заважатимуть розчищати дороги від снігу, будуть переміщені евакуаторами.

Також міська влада переконливо просить киян під час негоди не користуватися особистим авто та, за можливості, надавати перевагу громадському транспорту, особливо для поїздок у центральну частину міста.

Поворозник зазначив, що у разі значного погіршення погодних умов буде рекомендовано оголосити понеділок, 19 березня, вихідним днем. Першочергово це стосуватиметься дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Читайте також: В Україні погіршення погоди: мороз, сильні дощі і снігопади

Перший заступник голови КМДА просить киян уважно стежити за повідомленнями міської влади та дотримуватися рекомендацій фахівців.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня, внаслідок впливу активного циклону в Київській області та місті Києві очікуються складні погодні умови: вночі сильний сніг, вдень помірний сніг (утворення снігового покриву 8-15 см); пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця; зниження температури вночі та вдень до 3-8 градусів морозу.