Приєднання Коцюбинського до Києва: результати референдуму передадуть Раді

Голова Коцюбинської селищної ради Ольга Матюшина днями планує передати до Київради та парламенту подання щодо приєднання цього селища міського типу до Києва. 

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу. 

"Я подаватиму подання щодо приєднання Коцюбинського до Києва найближчим часом до Київради та парламенту. Київрада повинна це питання розглядати першою, тому що йдеться про розширення меж столиці", - розповіла Матюшина.

За її словами, процедура приєднання селища до Києва у законодавстві не прописана. Саме тому її подання окрім Київради має розглянути Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради. Опісля документ виноситиметься на розгляд Верховної Ради. 

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Коцюбинське на Київщині у суботу, 3 березня, відбулися громадські слухання, на яких більшість присутніх (майже майже 61%) проголосували за приєднання селища до Києва. На громадські слухання, за інформацією Матюшиної, прийшли проголосувати 1340 коцюбинців, проти приєднання до Києва висловилися 37,5% присутніх.

20 травня 2015 року депутати Коцюбинської селищної ради прийняли рішення про приєднання до міста Ірпеня. За словами місцевих жителів, відбулося це без обговорення – думку громади щодо об’єднання ніхто не спитав.

Читайте також: Жителі Коцюбинського проголосували за приєднання до Києва

У травні 2016 року Київський апеляційний адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення Коцюбинської селищної ради про приєднання селища до Ірпеня без належного проведення громадських обговорень.