Резніков: На Андріївському узвозі приберуть нелегальні торгові місця

На легендарному Андріївському узвозі в Києві залишаться лише продавці, які працюють законно.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, кіоски на перехресті вулиць Володимирської, Десятинної та Андріївського узвозу стоять в недозволених місцях, заважають проходу, власники не мають дозволів, не платять податки в міський бюджет. «У них немає ані морального, ані формального права там працювати», - сказав чиновник, додавши, що кіоски – страшні, збиті на швидкоруч, до того ж торгують китайськими сувенірами. «У мене окрім слів «клоака» і «шанхай», інших асоціацій це місце не викликає», - так чиновник охарактеризував ситуацію.

Заступник голови Київської адміністрації зазначив, що часи, коли біля Андріївської церкви художники продавали свої картини, минули. Зараз комерція витіснила мистецтво. На Андріївському торгують бюстами Леніна, будьонівками, вушанками, і «українськими сувенірами», зробленими в Китаї. «Ви вважаєте шапку воїна Червоної армії сувеніром? Я – ні», - заявив Резніков. На його думку, ці продавці «нічим не кращі за тих, що працюють в незаконних МАФах».

За його словами, міська адміністрація запропонувала торговцям сувенірами альтернативні місця на Андріївському узвозі – на Алеї художників. Головна вимога - працювати офіційно, платити податки. Резніков підкреслив, що не виганяють нікого, навіть тих, хто десятки років працює незаконно. Просто пропонують альтернативу. Проте, за його словами, хоча нелегальні торговці мали згорнути свої точки з сувенірами ще до 1 березня, цю вимогу досі не виконано.

«Ми поставили термін до 1 березня, але поки згоди не почули... Віталій Кличко поставив завдання підготувати місто, в тому числі і туристичні об'єкти, до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, який пройде наприкінці травня. Іноземні туристи мають побачити красиву історичну вулицю – Андріївський узвіз, а не «клоаку», що складається з китайських сувенірів і іржавих кіосків», – заявив Резніков.

Читайте також: Резніков про роботи на Поштовій: Пріоритет – безпека людей і збереження знахідок

Нагадаємо, Київська адміністрація кілька разів попереджала продавців, які працюють на верхній частині Андріївського узвозу, про те, що вони повинні почати працювати офіційно. Для цього їм запропонували місця в середині Андріївського узвозу – на Алеї художників.