Захоплення вертолітного майданчика у Києві: націоналісти сказали, коли підуть

Активісти, які взяли під свій контроль будівлю вертолітного майданчика Януковича у Києві, залишатимуться на його території, поки її не почнуть охороняти відповідні державні структури.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив депутат Київради (фракція ВО "Свобода") Володимир Назаренко.

"Насправді я не знаю, коли ця заява вийшла (від ГПУ, що вертолітний майданчик Януковича знаходиться в управлінні держпідприємства - ред.), але в мене тоді виникає питання до управління ГПУ в аспекті того, що тоді тут роблять охоронці, які охороняли Ахметова, приватна охоронна фірма, чому не державна служба охорони... Що тут роблять приватні компанії, які мають договори з "Амадеус Ко", афільованої до Януковича структури, і платять орендну плату за те, що працюють на афільованій структурі", - сказав Назаренко, відповідаючи на запитання, чому активісти досі перебувають на території вертолітного майданчика, навіть після заяви ГПУ про те, що він вже перебуває в управлінні держпідприємства.

На запитання, скільки активісти ще залишатимуться на території, де розміщений вертолітний майданчик, депутат зазначив: "Поки законна влада не візьме це приміщення під свій контроль, відповідні структури, наприклад, управління Держохорони. Приватна охорона точно не має права розпоряджатися таким майном".

Читайте також: Порошенко про вертолітний майданчик: Не треба "стукати у відкриті двері"

Наразі зовні на території, де розміщений вертолітний майданчик, знаходяться близько десятка активістів.

Раніше націоналісти з "Національного корпусу", ВО "Свобода" та "Правого сектору" заявили, що взяли під свій контроль "вертолітний майданчик Януковича". Активісти вимагають повернути споруду у державну власність, провести відкритий конкурс щодо її цільового призначення, провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі та інше, запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені в будівлю, почнуть приносити користь громаді.

Сьогодні прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик перебуває в управлінні державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів".

У Генеральній прокуратурі нагадали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві триває, вживається заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.