Музею Революції Гідності дали земельну ділянку

Київська міська рада виділила Музею Революції Гідності ділянку площею 1,22 га.

Відповідне рішення підтримали 96 депутатів Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обов'язково маємо створити Музей Революції Гідності, таким чином вшановуючи пам'ять героїв. Земельна ділянка на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3, відповідає всім вимогам, містобудівній логіці та історичній зумовленості", - зазначив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Дана територія знаходиться на алеї Героїв Небесної Сотні (Інститутська), 3, що у Печерському районі столиці. На відповідній земельній ділянці передбачається будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу. Територія знаходиться у комунальній власності Києва.

Читайте також: Рада виділила землю під Музей Революції гідності

Крім того, депутати надали Національному музею "Меморіал жертв Голодомору" земельні ділянки для експлуатації та обслуговування музею. За це рішення проголосувало 99 депутатів.

Так, зазначені земельні ділянки мають площу 0,7780 га і 4,42 га. Вони знаходяться на вул. Лаврській, 3 у Печерському районі столиці. Відповідні території перебувають в комунальній власності міста та надаються в користування музею на постійній основі. Земельні ділянки вільні від капітальної забудови.

Фото: Музейний простір