На Окуєву напав невідомий під виглядом іноземного журналіста - МВС

На Подолі у Києві здійснив замах на Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва невідомий, який представився іноземним журналістом.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник МВС Артем Шевченко. 

«На Подолі у Києві стався зухвалий і підступний збройний напад на патріотів України, учасників АТО, добровольців, які у 2014 році захищали на фронті країну у лавах батальйону поліції "Київ-2", Aдама Осмаєва і Аміну Окуєву: нападник під виглядом іноземного журналіста втерся у довіру, нібито хотів узяти інтерв'ю, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама», - написав Шевченко.

За його словами, Окуєва з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила вогонь у відповідь і тяжко поранила стрільця. Зараз обидва із тяжкими вогнепальними пораненнями у лікарні. На місці пригоди працює поліція. Розпочато слідство. 

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Згодом Осмаєв разом із дружиною Аміною Окуєвою пішли воювати добровольцями на Донбас. Він очолював, зокрема, міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.