Петренко каже, що комісія Мін'юсту врятувала від захоплення житло 52 киян

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції скасувала 52 реєстраційні дії, вчинені приватним нотаріусом, яка переоформила житло мешканців новобудови на сторонню компанію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Наші рішення були чіткими і однозначними. Перше: усі 52 реєстраційні дії скасувати. Друге: нотаріуса відключити від реєстру нерухомості назавжди. Третє: зробити подання щодо анулювання ліцензії нотаріуса без права поновлення. Четверте: передати документи про факт рейдерства правоохоронним органам», - написав міністр.

Він зазначив, що приватний нотаріус Оксана Буряк перереєструвала квартири інвесторів у київській новобудові на сторонню компанію.

«Жодних правових підстав для таких дій у неї не було. На засідання ані вона, ані представник компанії, на яку були переписані квадратні метри, не з'явилися», - зауважив Петренко.

Усім причетним до цієї справи, зазначив міністр юстиції, відповідно до прийнятого торік антирейдерського законодавства «світить» до 10 років тюрми зі спецконфіскацією всього майна.