У Київраді знайшли "кнопкодава", який голосував карткою замість депутата

Аби унеможливити випадки не персонального голосування у Київраді готують проект рішення, який обмежуватиме присутність сторонніх осіб у сесійній залі.

Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з проведення службової перевірки за фактом події, яка сталася 27 жовтня під час пленарного засідання Київської міської ради, повідомили у прес-службі Київради. 

"Я даю доручення юридичному управлінню підготувати відповідний проект рішення за моїм поданням. Найближчим часом ми його побачимо на комісіях і на пленарному засіданні. Таке рішення буде прийнято, і доступ сторонніх осіб до залу буде обмежений не тільки на рівні домовленостей, але і на рівні нормативного акту, яким стане рішення КМР", - зазначив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Планується, що заходити до сесійної зали зможуть лише депутати, представники секретаріату КМР та апарату КМДА.

Зокрема, у ході засідання члени комісії вивчили обставини не персонального голосування сторонньою особою.

"Винуватцем виявився помічник депутата фракції «Єдність» у Київраді Костянтина Ялового В'ячеслав Боядін. Порушник голосував карткою депутата Ігоря Кісільова. У фракції «Єдність» пояснили, що це не фальсифікація, а збіг обставин. В'ячеслава Боядіна було звільнено у той же день. Депутати, причетні до даного інциденту написали пояснювальні записки. Згідно з документами, ніхто не давав доручення помічнику голосувати замість Кісільова. Фракція «Єдність» готова публічно вибачитися на сесії Київради", - йдеться у повідомленні.

Зараз депутати досліджують хронологію обставин: коли саме зайшов порушник, скільки пробув на робочому місці Кісільова та коли залишив сесійну залу. Детальний проект висновку щодо не персонального голосування у секретаріаті Київради мають підготувати до середи. Звіт оприлюднять на сесії КМР у четвер, 10 листопада.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко дав доручення провести службове розслідування у Київраді через випадок неперсонального голосування за порядок денний сесії. Через виявлений факт неправомірного голосування 27 жовтня, всі рішення, які ухвалила Київрада, були скасовані та переголосовані.