У КМДА розповіли, як захищають киян від отруйної горілки

У столиці створено групи з моніторингу реалізації алкогольної продукції суб’єктами господарювання міста з метою недопущення отруєнь фальсифікованим алкоголем.

Про це повідомили у прес-службі столичної адміністрації. 

"Моніторингові групи працюють у всіх районах міста Києва. Так, за результатами їхньої діяльності, у деяких суб'єктів господарювання встановлені грубі порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, зокрема: відсутність ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, порушення вимог маркування та пакування, відсутність документів, що підтверджують якість та безпечність продукції тощо", - йдеться у повідомленні. 

До груп увійшли фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА, Головного управління Державної фіскальної служби України в місті Києві та громадських організацій захисту споживачів.

При здійснені рейдових перевірок співробітниками податкової міліції було вилучено з обігу близько 500 літрів фальсифікованої горілки.

Окрім того, з метою недопущення отруєнь алкогольними напоями негарантованої якості проводиться широкомасштабна кампанія щодо заборони торгівлі харчовими продуктами, в тому числі алкогольними напоями, у не санкціонованих для цього місцях.

За даними Держпродспоживслужби України, станом на 9:00 20.10.2016 в країні зареєстровано 143 випадки отруєнь фальсифікованим алкоголем, з них 65 завершилися летально. Судово-медичною експертизою доведено, що всі летальні випадки отруєння фальсифікованим алкоголем були спричинені вживанням продукції з вмістом метилового спирту.

Фахівці закликають у разі виникнення симптомів отруєння або поганого самопочуття після вживання алкогольних напоїв терміново звертатись до закладів охорони здоров’я за медичною допомогою.