Стефанчук пояснив, чому президентський законопроект про вибори не дійшов до розгляду

Представник Президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук вважає, що невключення депутатами президентського законопроекту про вибори у Раду до порядку денного не свідчить про кризу між Президентом і Верховною Радою.

Про це Стефанчук сказав журналістам в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це не свідчить про політичну кризу, яка почалася між нами і Верховною Радою. Це свідчить про політичну кризу, яка існує в Україні, і рівень недовіри до тих органів, які є", - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада не змогла в середу включити в порядок денний президентський законопроект № 10319 «Про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України».

За включення документа в порядок денний проголосували 92 народні депутати за мінімально необхідних 226-ти.

Читайте також: Стефанчук пояснив, чому довго не вносили у Раду законопроект про вибори

21 травня після консультацій з керівництвом ВР і лідерами фракцій Президент Володимир Зеленський підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і проведення позачергових виборів.

Він також звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту 22 травня та включити до його порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі".