Міжнародні спостерігачі зробили заяву щодо виборів Президента України

Міжнародні спостерігачі вважають, що 21 квітня другий тур виборів Президента України був добре організований, а зафіксовані незначні порушення не можуть вплинути на результати виборів.

Таку попередню заяву на брифінгу оприлюднив спеціальний координатор та керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ Георг Церетелі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президентські вибори в Україні 2019 року були конкурентними і проводилися з повагою до базових свобод. Упорядкована передача влади має створити можливість для зміцнення демократичних інститутів та їхньої звітності", - сказав він.

Водночас, за словами Церетелі, ця виборча кампанія не дозволила розкрити низку питань, які представляють загальний інтерес.

Читайте також: У день виборів КВУ не зафіксував фактів підкупу та адмінтиску

"Другий тур голосування був добре організований, проте були певні зауваження, та був обмежений час, нормативно-правові недоліки. Ми загалом оцінюємо виборчий день позитивно. Проведення підрахунку та встановлення результатів голосування відбувається набагато краще, ніж у першому турі" - сказав Церетелі.

Як повідомлялося, 21 квітня в Україні відбулося повторне голосування на чергових виборах Президента України. До виборчого бюлетеня було включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

За результатами опрацьованих ЦВК 99,3% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,23% голосів, Петро Порошенко - 24,44%