Денісова розповіла про зафіксовані порушення на виборах

Представники офісу Уповноваженого ВР із прав людини Людмили Денісової проводять перевірки дотримання виборчих прав українців на виборчих дільницях та у місцях позбавлення волі і вже зафіксували низку порушень.

Про це Денісова поінформувала на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ІЗ 35 дільниць, які ми перевірили, на 23-х є порушення прав людини: на 12 — щодо доступу осіб з інвалідністю, в 11 дільницях — несвоєчасне відкриття дільниці, на 40- 50 хвилин була затримка, недостатня кількість кабінок для таємного голосування і ще відсутність достатньої кількості, як передбачено законом про вибори Президента, скриньок”, - сказала Денісова.

За її словами, Офіс Омбудсмана планує протягом цього дня перевірити 87 дільниць у місцях позбавлення волі, поки що вдалося побувати у 36 таких установах у 15 областях. Там також виявлено проблеми.

Читайте також: Поліція вже зареєструвала 281 заяву про виборчі порушення

Сама Денісова сьогодні, як і 31 березня, здійснила моніторинг дотримання виборчих прав у Київському слідчому ізоляторі під час проведення другого туру виборів Президента України та побачила, що адміністрація установи не вжила заходів щодо реагування на найбільш вагоме порушення, виявлене під час попереднього візиту, – за наявності однієї спеціальної дільниці, голосування знову відбувалося на трьох різних майданчиках.

Загалом на адресу Омбудсмана протягом дня надійшло 46 повідомлень про порушення виборчих прав громадян.