Порошенко сказав, коли та де планується наступне засідання "нормандського формату"

Президент України Петро Порошенко заявив, що після його переобрання відкриється вікно можливостей для "нормандського формату" і зустріч на найвищому рівні може відбутися у Франції.

Про це він сказав за допомогою відеозв'язку з Парижа в ефірі телеканалу "Інтер" за підсумками зустрічей з Президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи - це встановлення миру... Ми отримали чітке повідомлення, що одразу ж після мого переобрання у нас, ми переконані, відкривається вікно можливостей і буде скликано засідання на найвищому рівні "нормандського формату". Найбільш ймовірно, це відбудеться у Франції, якраз в п'яту річницю створення "нормандського формату ", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент обговорив з Меркель і Макроном звільнення українських політв'язнів

Як відомо, вперше зустріч у "нормандському форматі" (Україна, Франція, Німеччина, Росія) відбулася 6 червня 2014 року, в містечку Бенувіль у Франції.

31 грудня 2018 року в Україні розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, перший тур яких відбувся 31 березня.

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня 2019 року.