ENEMO визнала вибори в Україні прозорими та ефективними

Фото

Перший тур виборів Президента України був прозорим та ефективним, переважно відповідав законам України та міжнародним демократичним стандартам.

Про це йдеться у звіті Міжнародної місії ENEMO зі спостереження за виборами президента 31 березня, оприлюдненому на прес-конференції 2 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прес-конференція Міжнародної Місії ENEMO зі спостереження за виборами Президента України / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

«ENEMO попередньо оцінює, що вибори проводилися прозоро та ефективно, переважно відповідно до законів України та міжнародних стандартів. Незначні загальні порушення та порушення у день виборів не вплинули на результат виборів, хоча порушення правил проведення передвиборчої агітації обмежувало чесну конкуренцію серед кандидатів», - зазначається в документі.

Читайте також: ЦВК опрацювала 100% протоколів із закордонних дільниць

У Місії підкреслили, що виборчі реформи ще тривають і що зацікавлені сторони та органи влади мають приділяти більше уваги дотриманню правил справедливої агітації, фінансуванню кампанії та регулюванню роботи ЗМІ.