Сюмар вважає, що високий рейтинг Зеленського - за гарну акторську гру

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прогнозує, що після першого туру виборів між чинним Президентом України Петром Порошенком і шоуменом Володимиром Зеленським не буде суттєвого розриву.

Таку думку політик висловила в інтерв'ю Укрінформу.

“З точки зору здорової логіки, — ні (розрив між Зеленським і Порошенком після першого туру не залишиться таким же разючим, як це подають соціологи, — ред.). Все-таки, молодий електорат мобілізувати набагато складніше, а от старший електорат більш дисципліновано приходить на вибори. Одна справа — сказати, інша — прийти, вистояти чергу і тому подібні речі. Тому це може стати фактором, що розрив буде не настільки суттєвим. Інша справа — другий тур”, — зазначила Сюмар.

При цьому вона припустила, що у другому турі “реципієнтами саме опозиційного кандидата стає практично решта кандидатів, які будують свою кампанію на протестності”.

Водночас народний депутат прокоментувала й наявність високих рейтингів Зеленського, які на сьогодні фіксують різні соціологічні групи.

“Це не рейтинг безпосередньо гарного актора — це антирейтинг влади, який акумулювався в новому відомому, розкрученому і позитивному персонажі. Зеленський — це протест. І цей протест дуже відчутний”, — пояснила Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, найбільше шансів вийти у другий тур президентських виборів мають шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко. Так, за Зеленського готові голосувати 17,8% респондентів, а за Порошенка — 11,7%.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Читайте також: Парламентська кампанія може бути драматичнішою, ніж президентська — Сюмар

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України повинні відбутись 27 жовтня 2019 року.