У "день тиші" на 1+1 транслюватимуть чотири проекти з Зеленським

Оновлено

У суботу, 30 березня, у "день тиші" перед виборами президента, телеканал "1+1" майже всю другу половину дня транслюватиме програми за участі кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це пише у Twitter журналіст Христина Бердинських, повідомляє УП.

"Квартал, Розмiши комiка, ЧистоNews - це все проекти 95-го кварталу Володимира Зеленського. Док. фільм "Рейган" також озвучує Зеленський (голос Рейгана). Дуже гучний день тиші", - іронізує журналіст.

Як відомо, телеканал "1+1" належить олігарху Ігорю Коломойському.

Читайте також: З виборчої дільниці на Харківщині зникла печатка

Група “1+1 медіа” запевняє, що намір транслювати 30 березня проекти “Студії Квартал 95” не пов’язаний із політикою, і вважає, що не порушує законодавство.

“Студія Квартал 95” є довгостроковим партнером телеканалу, з яким було укладено договір на кілька років про виробництво продуктів на замовлення “1+1”. Середня тривалість ефірного часу суттєво не змінювалася. Крім того, серед тих передач, які стоять у програмі на 30 березня, “Розсміши коміка” та “Чистоньюз” - без участі кандидата у президенти, а випуск “Вечірнього Кварталу” є цього дня архівним, і Володимир Зеленський там виступає актором, а не кандидатом”, - йдеться у коментарі медіагрупи.

Вибори Президента України призначені на 31 березня. У день напередодні виборів українське законодавство не дозволяє будь-яку агітацію. Зокрема, частина 3 статті 57 закону про вибори Президента України прямо забороняє передвиборну агітацію після 24 години останньої пітниці перед днем голосування. За порушення цієї норми встановлена санкція — попередження.