Аваков про "передвиборчі атаки" на поліцію: Не цукрові, не розтанемо

Поліція буде продовжувати боротися з порушенням передвиборчого законодавства.

Про це 22 лютого заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

"Комусь може не подобатись активність поліції у припиненні порушень на виборах. Нас намагаються атакувати та дискредитувати. Не цукрові, не розтанемо. Будемо неухильно, чесно, законно виконувати свою роботу в ім‘я України, а не конкретних політиків. Від поліції я вимагаю чітких дій у рамках закону", - сказав Аваков.

У відомстві також нагадали, що загалом з початку виборчого процесу територіальними органами Нацполіції зареєстровано 1741 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом. Здебільшого, це стосується незаконної агітації – 1102, підкупу виборців – 130, пошкодження майна – 30 і хуліганства – 27. Загалом за цими фактами відкрито 77 справ.

В інформації МВС уточнюється, що 32 справи відкриті за ст. 160 ККУ (Підкуп виборців), 18 справ за ст. 296 ККУ (хуліганство), 4 справи за ст. 157 ККУ (Перешкоджання здійсненню виборчого права), 6 справ за ст. 194 ККУ (Умисне пошкодження майна), 2 справи за ст. 159 ККУ (Порушення таємниці голосування), і ще 2 справи за ст. 171 (Перешкоджання діяльності журналістів).

Зазначається, що також з початку передвиборчої кампанії було складено 401 адмінпротокол. Так, було прийнято рішення щодо 44 протоколів. Зокрема,за 32 протоколами було накладено штрафів на 4879 грн, за 8 — особу звільнено від відповідальності, за 4 — провадження закрито.

Читайте також: Аваков нагадав, що за чужий бюлетень можна отримати 7 років

Як повідомлялося, в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.