Плакат Вілкула у Кривому Розі незаконно висів у басейні

Фото

У Кривому Розі Дніпропетровської області спостерігачі ОПОРИ виявили агітацію кандидата в Президенти України Олександра Вілкула в комунальних закладах міста та звернулися до правоохоронців.

«15 лютого 2019 року спостерігачі ОПОРИ виявили у вестибюлі плавального басейну «Дельфін» (ДЮСШ №6) агітаційний плакат-календар кандидата в Президенти України Олександра Вілкула. На місце було викликано наряд поліції», - йдеться у повідомленні.

На запитання, з якою ціллю розміщено календар, чергова відповіла спостерігачам, що для зручності планування вони мають тримати під рукою календар. Про те, що таке розміщення порушує законодавство, не знали.

Читайте також: Білборди Вілкула у Новомосковську вимазали фарбою

Крім того, 13 лютого в роздягальні амбулаторії сімейної медицини №6 було виявлено календар із зображенням та згадкою імені та прізвища зареєстрованого кандидата на пост Президента України Олександра Вілкула. Спостерігачі викликали поліцію. До приїзду поліції календар зняли.

В ОПОРІ нагадали, що відповідно до частини 21 статті 64 ЗУ «Про вибори Президента України», забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Згідно із статтею 212-14 КУпАП, порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами-розповсюджувачами реклами тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.