Центрвиборчком підготував понад 120 тренерів для виборчих комісій

Центральна виборча комісія провела навчання більше ніж 120 тренерів членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Центральна виборча комісія за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні провела пʼятиденне навчання тренерів членів окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України, в ході якого було підготовлено понад 120 тренерів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом періоду навчання учасники підвищували рівень знань виборчого законодавства та практикували тренерські навички й за підсумками всі вони отримали відповідні сертифікати.

У ЦВК також розповіли, що починаючи з 27 лютого, підготовлені тренери проведуть навчання членів окружних та дільничних виборчих комісій.

Загалом заплановано провести 106 тренінгів для членів ОВК та 387 – для членів ДВК, в яких візьмуть участь близько 78 тисяч представників ОВК та ДВК по всій Україні.

Захід було організовано в рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Відповідальна та підзвітна політика в Україні" за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: ЦВК утворила 199 окружних виборчих комісій

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на пост Глави держави - усього зареєстровано 44 кандидатів.