"Інтер" порушив закон, подаючи у новинах програму Бойка - Нацрада

Вибори Президента

Телеканал "Інтер" подав у новинному сюжеті передвиборну програму кандидата у президенти Юрія Бойка, що суперечить чинному законодавству.

Про це повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення та радіомовлення за підсумками чергового засідання робочої групи із нагляду за дотриманням медіа виборчого законодавства.

"Телеканал "Інтер" подав у новинному сюжеті передвиборну програму кандидата Юрія Бойка. Це є порушенням частини 10 статті 64 закону України "Про вибори Президента України", адже в новинах не може розміщуватися агітація", - йдеться у повідомленні.

Нацрада звернеться листами до мовника, щоб отримати роз’яснення про підстави виходу в ефір таких матеріалів. Також інформація про цей випадок буде надана для розгляду й отримання висновків Незалежної експертної ради, що створена при громадській раді, а також передана до Національного агентства з питань запобігання корупції та Центральної виборчої комісії.

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада виявила в ефірі телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") ознаки політичної джинси, присвяченої народному депутату, члену партії "Опозиційний блок" та кандидатові у президенти України Юрію Бойку.

Читайте також: Нацрада назвала телеканали, які не опублікували розцінок на політичну агітацію

16 листопада 2018 року рада "Опозиційної платформи - За життя" висунула кандидатуру Юрія Бойка для участі у виборах Президента України 31 березня 2019 року. Проте у січні документи до Центральної виборчої комісії Бойко подав як самовисуванець. У коментарі журналістам він пояснив це рішення тим, що "Опозиційна платформа - За життя" ще не зареєстрована як партія і не може висувати його кандидатом в президенти.

В Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.